Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول دفتر جنبش عصائب اهل الحق عراق به تشریح دیدگاه مردم عراق در جنگ 8 ساله رژیم بعث با ایران پرداخت و با بیان اینکه سردار قاسم سلیمانی محبوب دل نیروهای عراقی در جنگ با داعش بود، گفت: شهادت ابومهدی المهندس و قاسم سلیمانی در کنار هم، اتحاد دوملت را بیش از گذشته منسجم تر کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام عارف الاسدی مسئول دفتر جنبش عصائب اهل الحق عراق در گفتگوی اختصاصی با پایگاه خبری تحلیلی سبلان‌ما، به تشریح دیدگاه ملت عراق در مورد جنگ تحمیلی رژبم بعث به ملت ایران پرداخت و گفت: رژیم بعث، رژیم خودکامه ای بود که نه به مذهب شیعه معتقد بود و نه به سنت، با اینکه خود را سنی معرفی می کرد سعی داشت با دامن زدن به اختلافات مذهبی به اهداف خود یعنی ایجاد تفرقه بین اقوام عراقی، پایه های حکومت خود را مستحکم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: رژیم صدام به تحریک استکبار، جنگ با ایران را اغاز کرد جنگی که علما و فقهای عراقی مردم را از شرکت در آن برحذر داشته بودند چراکه معتقد بودند مردم هر دو کشور معتقد به ولایت اهل بیت(ع) هستند و این جنگ باطل و نادرست و غیر عادلانه است.

این مجاهد عراقی به مواضع حوزه علمیه نجف نیز در این باره اشاره کرد و گفت: علمای نجف نیز شرکت و مساعدت در جنگ را جائز ندانسته و حتی آن را حرام نیز عنوان کرده بودند و اعلام داشته بودند انقلاب اسلامی ایران بر پایه مبانی اسلام و آموزه های ائمه معصومین(ع) بوقوع پیوسته و حق است.

وی به بافت مذهبی و سیاسی عراق نیز اشاره کرد و گفت: با اینکه 65 درصد عراقی ها شیعه هستند اما در طول دهه های گذشته به ویژه در دوران صدام شیعیان عراق هیچ نقشی در حکومت و تصمیم گیری های عراق نداشتند.

عارف الاسدی با بیان اینکه حزب بعث در دوران صدام همه تصمیمات کشور را اتخاذ می کرد، گفت: بعثی ها در جنگ 8 ساله با فریب مردم و بازی با اعتقادات انها سایر مردم عراق را به بهانه های ساختگی همچون جلوگیری از انتشار تفکرات ایران در منطقه و نفوذ صفویه در اعراب مردم را به حضور در جنگ تحریک می کردند در حالیکه سردمداران عراق به هیچ یک از مذاهب عراق بویژه شیعه و سنی پایبند نبودند.

وی در ادامه سخنان خود به برخورد شیعیان عراق در جنگ عراق با ایران نیز اشاره کرد و گفت: شیعیان عراقی با پیروی از مراجع و علمایشان هیچگونه تمایلی برای جنگ با برادران دینی خود نداشتند به همین دلیل بسیاری از شیعیان به دست حزب بعث به دلیل تمرد به شهادت رسیدند.

مسئول دفتر جنبش عصائب اهل الحق عراق با بیان اینکه عوامل بعثی سلاح های سربازان خود را بررسی می کردند تا هرکسی را که تیری شلیک نکرده شناسایی و مجازات کنند افزود: آن دسته از جوانان شیعه که به اجبار برای خدمت سربازی در جنگ حضور داشتند برای اینکه دستشان به جنایات صدام آلوده نشود و از طرفی هم به سرنوشت مرگ به دست بعثی ها گرفتار نشوند، تیرهای خود را به هوا یا به زمین خالی می زدند تا از گردابی که در ان افتاده بودند خلاص شوند.

وی گفت: شیعیان عراقی معتقد بودند که جنگ صدام علیه ایران ظالمانه است و وظیفه شرعی و دینی خود می دانستند که از ملت ایران پشتیبانی کنند به همین دلیل با تشکیل گروه های کوچک به ایران مهاجرت کرده  و  همراه برادران ایرانی خود مقایل رژیم بعث ایستادند و عده ای هم در داخل خاک عراق از رزمندگان اسلام پشتیبانی می کردند.

عارف الاسدی در ادامه سخنان خود به تبیین شخصیت والای امام خمینی(ره) رهبر انقلاب ایران پرداخت و گفت: به اعتقاد همه علما و فقهای عراق امام خمینی(ره) برجسته ترین عالم  و فقیه  زمان بود به همین دلیل سخنان ایشان را با جان و دل می شنیدند و به ان عمل می کردند.

وی با بیان اینکه وقتی جنگی صورت می گیرد اراده ها را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد، خاطرنشان کرد: جنگ ایران و عراق پر از خاطرات تلخ برای مردم هر دو کشور است.

مسئول دفتر جنبش عصائب اهل الحق عراق با بیان اینکه هم اکنون فرصت غلبه بر این خاطرات تلخ و اثرات منفی آن است، گفت: بعد از سرنگونی صدام فرصتی بوجود امد تا در زیارت اربعین مردم عراق برادری خود را به ایرانی ها ثابت کنند. بطوریکه در چند ساله گذشته به برکت زیارت اربعین از برادران ایرانی خود با تمام داشته هایشان پذیرایی کرده و انها را مانند برادران خودشان دوست دارند.

وی به ایثار و  فداکاری های حاج قاسم سلیمانی فرمانده جبهه مقاومت برای کشور عراق نیز اشاره کرد و گفت: این سردار ایرانی زمانی که داعش به ما حمله ور شده بود، به داد مردم عراق رسید و با فداکاری های خود علاوه بر بیرون کردن داعش از عراق و شکست آن ها در سوریه لطف و محبت را میان دو کشور بیش از پیش ترویج داد.

این مبارز عراقی با بیان اینکه همه عراقی ها از حاج قاسم سلیمانی به نیکی یاد می کنند گفت: این سردار ایرانی در صحنه نبرد علیه داعش همراه نیروهای عراقی بود و در عین حال مثل برادر برای مردم عراق بود و با انها مهربانی می کرد و مردم عراق نیز حاج قاسم را از خودشان می دانستند و از وی پیروی می کردند

مسئول دفتر جنبش عصائب اهل الحق عراق با بیان اینکه قاسم سلیمانی معشوق و محبوب دل نیروهای عراقی در جنگ با داعش بود، گفت: تقدیر الهی بر این بود تا ابومهدی المهندس و قاسم سلیمانی دو افتخار بزرگ جهان اسلام در کنار هم به خون هم اغشته شوند تا اتحاد دوملت منسجم تر شود.

وی با بیان اینکه شهادت حاج قاسم حزن و غم را به خانه های عراقی آورد گفت: عراقی ها در غم سردار سلیمانی به گونه ای گریه کردند که برای پدر و مادر خود نیز گریه نکرده بودند و شهادت این دو مجاهد فی سبیل الله ضایعه بزرگی برای هر دو کشور ایران و عراق است.

عارف الاسدی در بخش پایانی سخنان خود به بیان خاطراتی از سردار قاسم سلیمانی در عراق و نجف پرداخت و گفت: ظاهر و باطن این سردار ایرانی یکی بود بطوریکه وی در عین اینکه در بالاترین مرتبه نظامی قرار داشت و جبهه مقاومت را برابر استکبار هدایت می کرد آنقدر تواضع داشت که هم پای کوچکترین سرباز حاضر در جنگ حرکت می کرد، حاج قاسم در فضایی زندگی می کرد که  مملو از تشیع و مجذوب در ولایت امیرالمومنین حضرت علی(ع) بود و همواره در قله های پاکی و صداقت قرار داشت.

وی گفت: وقتی خون این دو مجاهد بزرگ توسط شرورترین افراد جهان به زمینه ریخته شد در واقع دروازه هایی برای پیروزی امت اسلام برابر کفر و الحاد  گشوده شد تا دوملت ایران و عراق یکپارچه و متحد برای نابودی ظالمان در کنار هم صف آرایی کنند.   انتهای پیام/ مرورگر شما از نمایش ویدیو پشتیبانی نمیکند. مسئول دفتر جنبش عصائب اهل الحق عراق دانلود

منبع: دانا

کلیدواژه: اشاره کرد و گفت قاسم سلیمانی ایران و عراق شیعیان عراق مردم عراق حاج قاسم دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۸۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران

به گزارش قدس آنلاین، ایجاد اتحاد سه‌ضلعی میان آمریکا، عربستان و اسرائیل، از یک‌سو واکنشی دسته جمعی در برابر ایران به دنبال نمایش قدرت نظامی آن و از سوی دیگر منزوی ساختن کشورمان در مسیر حمایت از فلسطین و پیشبرد راهبرد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

از سوی دیگر هر یک از اضلاع این اتحاد درصددند اهداف و منافع فردی خود را از طریق توافق امنیتی و دفاعی پیش ببرند. در همین راستا، رسانه المانیتور در تحلیلی در این باره می‌نویسد: «اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریباً فراهم شده است؛ توافقی که به عادی‌سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می‌کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می‌کند که می‌تواند ایران را بیشتر منزوی کند». اما سؤال اساسی درباره تأثیرات و نتایج توافق مذکور بر روابط ایران و عربستان سعودی است. 

در همین زمینه، محمدپارسا نجفی کارشناس مسائل عربستان در گفت‌وگو با قدس تصریح کرد: سعودی‌ها از زمان تأسیس حکومت تا دوران حاضر به عنوان متحد راهبردی غرب و آمریکا محسوب می‌شوند. همچنین عربستان از زمان شکل گرفتن رژیم صهیونیستی نیز همراستا با تل‌آویو حرکت کرده، گرچه این را رسماً اعلام نکرده، اما روابط سعودی‌ها با رژیم صهیونیستی غیر قابل انکار است. حتی درباره مصداق بارز پیمان مخفیانه میان عربستان با اسرائیل، انگلیس و آمریکا می‌توان گفت هر زمان حمله یا تهدیدی متوجه رژیم صهیونیستی است، عربستان نقش مدافع اسرائیل را بازی می‌کند. در چنین شرایطی، ایجاد پیمان نظامی و امنیتی عربستان با آمریکا و رژیم صهیونیستی امر جدیدی نیست، بلکه آنچه در گذشته مخفیانه بوده اکنون آشکار می‌شود. گرچه چین تلاش‌های فراوانی برای بهبود روابط ایران و عربستان انجام داد تا تنش‌های موجود در منطقه خلیج فارس به بازار انرژی سرایت نکند و روند صدور نفت و گاز مختل نشود، اما شرایط و تحولات نشان می‌دهند چینی‌ها نمی‌توانند مانع بروز تنش‌ها در منطقه شوند. دشمنی عربستان با ایران و تشیع امری ذاتی است؛ بنابراین ادعای بهبود روابط ایران و عربستان کاملاً سطحی، زود گذر و غیر قابل اعتماد است. 

احساس ضعف سعودی‌ها پس از عملیات وعده‌صادق
این کارشناس خاورمیانه بیان کرد: عربستان هیچ تلاشی برای بازگشایی سفارتخانه‌ها و بهبود روابط خود با ایران ندارد و حتی از نظر راهبردی نیز کاملاً بر ضد ایران عمل می‌کند. سعودی‌ها در مسائل منطقه‌ای همواره علیه ایران موضع‌گیری کرده‌اند، چنان‌که عربستان و حکومت‌های وابسته به غرب پس از عملیات وعده صادق دریافتند نمی‌توانند به تنهایی در برابر ایران فعالیت کنند و یا مدافع اسرائیل باشند. درنتیجه سعودی‌ها تلاش می‌کنند با ایجاد پیمان‌های نظامی و راه‌اندازی تبلیغات به‌نحوی قدرت خود را اثبات کنند؛ زیرا از نظر عملیاتی، راهبردی و نظامی ثابت شده اسرائیل توانایی پاسخ و واکنش به ایران را ندارد. از سوی دیگر نیز آمریکا با دولت‌هایی همانند اسرائیل، عربستان، امارات و... که توسط انگلیس ایجاد شده‌اند، اتحاد راهبردی دیرینه دارد، اما اکنون آن را به صورت آشکار و در قالب پیمان امنیتی بیان می‌کند. بخش عمده خرید نظامی عربستان از آمریکا و پس از آن اروپای غربی است. عربستان در جنگ هشت‌ساله با یمن از این کشور شکست خورد و از سوی دیگر قدرت آمریکا هم دچار افت قابل توجهی شده است. 

نجفی گفت: این درحالی است که طی دو سال اخیر برخی تحلیلگران در تحلیلی نادرست بیان کردند آشتی میان ایران و عربستان مانع برقراری و عادی‌سازی روابط سعودی‌ها با رژیم اسرائیل می‌شود که آن هم برداشتی ساده‌انگارانه بود. در حال حاضر عربستان به سمت گسترش روابط و یا به عبارتی آشکارسازی روابط مخفیانه‌اش با اسرائیل پیش می‌رود، چنان‌که سفر مقامات رژیم صهیونیستی به ریاض و دیدار با سعودی‌ها دلیلی بر اثبات این مدعاست. عربستان از همان سال ۱۹۴۸ روابط دوستانه با رژیم صهیونیستی داشته اما آن را پنهان کرده است. این درحالی است که پس از عملیات وعده صادق احساس ضعف می‌کند و به همین دلیل به توافقات علنی با آمریکا و اسرائیل روی می‌آورد. بنابراین این توافق در صحنه ژئوپلتیکی منطقه تأثیر واقعی و فیزیکی نخواهد داشت. از سوی دیگر، آمریکا به خوبی می‌داند توانایی درگیری با ایران را ندارد و هرگونه افزایش تنش در منطقه خلیج فارس به اقتصاد آن آسیب وارد می‌کند و به جایی نخواهند رسید. اما به هر صورت عربستان به عنوان رقیب سنتی ایران نمی‌تواند افزایش قدرت آن را تماشا کند و طبیعتاً با انجام چنین اتحادهایی درصدد ضربه زدن به جریان مقاومت است.

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • ادعای خبرنگار عراقی درباره بارزانی در سفر به تهران
  • ادعای خبرنگار عراقی : بارزانی در سفر به تهران، تعهداتی داد
  • ادعای مهم یک خبرنگار عراقی : بارزانی در سفر به تهران، تعهداتی داد
  • ادعای خبرنگار عراقی: بارزانی در سفر به تهران، تعهداتی داد
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • ستاره مشهور آمریکا: تیم کی‌روش اتحاد تیم 98 را نداشت
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • ماجرای دعوای هوشنگ ابتهاج با رهبر حزب توده
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین