Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، در سال‌های پایانی جنگ ایران و عراق، پس از آن که رژیم صدام بندر بصره و دو پایانه نفتی خود در نزدیکی فاو را از دست داد و برای صادرات نفت به مشکل برخورد، تصمیم گرفت با نا امن کردن خلیج فارس، ایران را هم از صادرات نفت محروم کند. 

ایران پس از اجرای عملیات کربلای ۵ در جبهه‌های دفاع مقدس، در موقعیت برتری قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حامیان صدام و آمریکا و شوروی که از این افزایش قدرت نظامی ایران ترسیده بودند، به‌بهانه تأمین امنیت کشتی‌های تجاری عراق و نفتکش‌های آن وارد خلیج فارس شدند.

عراق پیش از آن با جنگنده‌های فرانسوی خود نفتکش‌ها، کشتی‌های تجاری ایران و جزیره‌های نفتی خارک و سیری  را مورد حمله قرار داده بود. ایران نیز با تجهیزات و تسلیحاتی که در اختیار داشت تلاش کرد پاسخی به حملات عراق بدهد، اما آسیب‌هایی که به کشتی‌های عراقی وارد شد زیاد نبود و بیشتر موجب ایجاد رعب و وحشت میان حامیان صدام همچون کویت و عربستان شد.

عربستان و کویت که از حامیان جدی عراق در جنگ تحمیلی علیه ایران محسوب می‌شدند و منابع مالی خرید‌های تسلیحاتی عراق را تأمین می‌کردند، در راستای تأمین امنیت نفتکش‌های خود پای آمریکا و شوروی را به «جنگ نفتکش‌ها» باز کردند. 

عراق زمان ورود آمریکا به «جنگ نفتکش‌ها»، ناو «یواس‌اس استارک» را مورد هدف قرار داد اما عراق پس از این حمله اعلام کرد که نیروی هوایی در تشخیص ملیت این ناو اشتباه کرده است. این در حالیست که برخی معتقدند این اقدام عراق در پاسخ به ماجرای مک‌فارلین انجام شده است.

هرچند که «جنگ نفتکش‌ها» در خلیج فارس خسارت‌های فراوانی را برای ایران، عراق، کویت، عربستان و حتی شوروی و آمریکا به‌ دنبال داشت، اما هیچ طرف پیروزی نداشت و آمریکا هم نتوانست امنیت نفتکش‌های کویتی و عربستانی را تأمین کند.

کارشناسان نظامی همچنین معتقدند که اگر ایران در زمان این جنگ درصدی از قدرت نظامی امروزی خود در نبرد دریایی را داشت، ممکن نبود که آمریکا و شوروی به علت خسارت‌هایی که برایشان به وجود می آمد وارد جنگ شوند.

 

بیشتر بخوانید

مروری بر جنایت‌های بزرگ صدام در جنگ با ایران + فیلم

 

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

 

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دفاع مقدس جنگ نفتکش ها صادرات نفت قدرت نظامی ایران جنگ نفتکش ها خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۶۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نام استقلال تغییر نمی‌کند


به گزارش تابناک، پس از واگذاری باشگاه استقلال به هلدینگ خلیج فارس عبدالعلی علی عسکری رئیس این هلدینگ اعلام کرده بود نام باشگاه به استقلال خلیج فارس تغییر خواهد کرد.

به نقل از ایسنا با این حال مسئولان این هلدینگ از این تصمیم منصرف شده و استقلال با همان نام فعلی‌اش ادامه خواهد داد.

دیگر خبرها

  • پس لرزه ادعای صادق زیباکلام درباره جنگ ایران و عراق
  • پرونده تغییر نام استقلال بسته شد
  • عسکری: نام استقلال تغییر نخواهد کرد
  • استفاده کشورهای شیخ نشین خلیج فارس از کارت روسیه و چین/ دیگر خبری از ذبح گاوهای شیرده برای آمریکا نیست
  • خبر جدید پتروشیمی خلیج فارس درباره تغییر نام استقلال
  • علی عسگری: استقلال، استقلال می‌ماند
  • عسکری: با هماهنگی وزارت ورزش برای تغییر پسوند «استقلال» اقدام می‌کنیم
  • پسوند «خلیج فارس» به نام استقلال اضافه نخواهد شد
  • نام استقلال تغییر نمی‌کند
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری