Web Analytics Made Easy - Statcounter

اثر«خیرالله تقیانی پور» از جهت نگاه به موضوعاتی مانند جنگ، تبعیض نژادی، غربت، خشونت و موضوعاتی از این قبیل، از دریچه نگاه کودکان ارزشمند و قابل تحسین است و واجد مؤلفه های روانشناحتی متعددی است که بر قابلیّت تحلیل و بسط آن می‌افزاید.

خبرگزاری شبستان-اصفهان: فیلم«اینجا خانه من است» به کارگردانی «خیرالله تقیانی‌پور» و تهیه‌کنندگی «جواد نوری» در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به روی پرده رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خرمشهر از اواخر دهه پنجاه تبدیل به شهری شد که شنیدن نامش باعث هجوم خاطرات و هیجانات مختلف بر ایرانیان می‌شود. از همین رو آثاری که به این شهر اشاره می‌کنند برای مخاطبین خود وجوه دراماتیک پیش ساخته دارند. فیلم «اینجا خانه من است » روایت روزهای ابتدایی دفاع مقدس و ورود نیروهای بعثی به خرمشهر و مقاومت نیروهای مردمی، نظامی و انتظامی در برابر نیروهای مهاجم از نگاه یک کودک عراقی است.

 

این فیلم روایت‌گر ورود عراقی‌ها به خرمشهر از دیدگاه کودکی عراقی به نام «طاهر» است. جنگ، تنهایی و غربت سه چالشی هستند که طاهر با آن‌ها رو به‌رو است. مواجهه با هر یک از این مشکلات در دوره‌ی حساس کودکی می‌تواند صدمات جبران ناپذیری به شخصیت او زده و سبب ایجاد مشکلات و اختلالات روانشناختی در بزرگسالی او شوند.

 

«جفری یانگ» روانشناس برجسته و نظریه پرداز «متد طرحواره درمانی» پنج نیاز هیجانی اصلی  فرد را دلبستگی به دیگران، خودگردانی و هویت، آزادی در بیان نیازها، تفریح و محدودیت های واقع بینانه می‌داند. برای کودک جنگ زده به نوعی هر پنج نیاز طرح شده توسط یانگ، ارضا نشده و سبب شکل‌گیری طرحواره های متعدد در آن‌ها می‌شود.

 

طاهر به دلیل نژاد، ملّیّت و زبان متفاوت از سایرین نمی‌تواند با آن‌ها ارتباط درستی برقرار کند و به همین سبب از بیان آزادانه‌ی نیازهای خود و صمیمیّت با دیگران باز می‌ماند. به همین سبب طاهر دچار بی اعتمادی، انزوای اجتماعی، نقص و شرم و بازداری هیجانی شده است.

 

اکرم، معلم مدرسه‌ است و او و سایر دوستان عراقی‌اش را تحت حمایت خود قرار می‌دهد و سعی در ارضای نیازهای آن‌ها دارد. همین امر سبب دلبستگی طاهر و سایر کودکان عراقی به او شده است. کودکانی آسیب دیده که از طرفی به دنبال یک پناه و پشتوانه می‌گردند؛ زیرا نیاز به آن دارند و از طرف دیگر نمی‌توانند به کسی اعتماد کنند.

 

«محمود» در دیگر سو شخصیّتی ا‌ست نژادپرست که به دلایلی نامعلوم در فیلم از کودکان و مردم عراق متنفر است. رفتارهای او بر احساس ناامنی کودکان دامن می‌زند.

 

طاهر در طی اتّفاقات داستان دست به ریسکی بزرگ می‌زند. ریسکی که موتور محرّک آن، دلبستگی طاهر به اکرم و طرحواره‌ی نقص و شرم در اوست. طاهر می‌کوشد از این طریق خود را اثبات کند تا سرپوشی بگذارد بر احساس شرمی که گریبان او را گرفته است.

 

از سویی دیگر رفتار محمود از دیدگاه «کوهات» روانشناس بزرگ معاصر قابل بررسی است. کوهات معتقد است؛ کودک حس وابستگی و استقلال طلبی دارد. توجه کافی و ارضای درست نیازهای کودک سبب می‌شود که او تصویری مطلوب و یکپارچه از شخصیّت خود داشته باشد. از آن سو عدم توجه کافی به کودک و تحسین از طریق قهرمانان زندگی او که معمولا همان والدین او هستند، سبب می‌شود روان کودک چندپاره شود. کودکی که احساس ارزشمندی نکند در سنین بالاتر از طریق مکانیزم‌هایی مانند ایده‌آل سازی، همانندسازی، جبران افراطی سعی می‌کند احساس حقارت خود را پوشانده و امنیّت درونی‌اش را تأمین کند.

 

انواعی از برتری طلبی در قالب باورهای نژادی، دینی، سیاسی، ملّیّتی خود را نشان می‌دهد، و شخصیت محمود در فیلم «اینجا خانه‌ی من است» از طریق نژادپرستی این حقارت درونی را پنهان می‌کند. در واقع او نقص خود را اینگونه بیرونی کرده و از مواجهه با آن فرار می‌کند.

 

وجود صحنه‌های دلهره‌آور و خشن متعدد و التهاب قابل لمس در این اثر سینمایی است که تماشای آن برای مخاطبین زیر 15 سال مخاطره آمیز کرده و در سنین پایین‌تر احساس نا امنی و اضطراب ایجاد می‌نماید.

 

در مجموع اثر «خیرالله تقیانی پور»را می‌توان واجد مؤلفه های روانشناحتی متعدد دانست که بر قابلیّت تحلیل و بسط آن می‌افزایند. همچنین از جهت نگاه به موضوعاتی مانند جنگ، تبعیض نژادی، غربت، خشونت و موضوعاتی از این قبیل، از دریچه نگاه کودکان ارزشمند و قابل تحسین است؛ زیرا کمتر شاهد این نوع نگاه در آثار ایرانی بوده‌ایم./

 

یادداشت از معین مهرعلیان

 

پایان پیام/557

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد خبرگزاری شبستان ماه محرم عاشورای حسینی عزاداری محرم عاشورا استان بوشهر نماز جمعه شیراز مسجد طراز اسلامی سی و دومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان شهرداری اصفهان نقد فیلم اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۵۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی شرفی از درخشش ماشاریپوف و اورونوف

به گزارش "ورزش‌سه"، اصغر شرفی پیشکسوت فوتبال ایران در حاشیه اختتامیه جام یونس شکوری که با حضور پرشور پیشکسوتان برگزار می‌شود، در گفتگو با خبرنگاران گفت: سالیان سال است که اینجا (ورزشگاه امجدیه) می‌آیم. واقعا اینجا، جایی است که خوشحالم می‌کند، هم‌دوره‌ای‌هایم را می‌بینم. گذر زمان را هم حس می‌کنم که باید قدر همدیگر را بدانیم.
پیشکسوت فوتبال در خصوص مسابقات لیگ اظهار داشت: از سرخابی‌ها همه دارند صحبت می‌کنند. از تیم‌های دیگر هم باید صحبت کنیم. امسال یکی از سال‌هایی است که پول‌هایی که برای بازیکنان خارجی دادیم، حرام نشده و من قبلا هیچوقت از بازیکنان خارجی لذت نمی‌بردم. کیفیت‌شان خیلی بالاست و متاسفانه برخی تیم‌ها نیز دارند از ما جلو می‌زنند. الان ستاره تیم فوتبال استقلال یک ازبکستانی است. فوتبال این منطقه دارد از ما جلو می‌زند. باید بیدار شویم و پنبه را از گوشمان برداریم. کسانی که الان دارند گل می‌زنند اروپایی نیستند.
شرفی در بخش دیگری از صحبت‌هایش بیان کرد: بازیکنان ایران تتو زدن (خالکوبی) را خوب بلدند. از مچ دستشان تا گردنشان خالکوبی زده‌اند و موهایشان هم دم‌اسبی می‌بندند. بازیکنان خارجی هم این‌شکلی هستند ولی خب بازیکنان ما نیز مثل آنها فوتبال بازی کنند.

دیگر خبرها

  • نگرانی شرفی از درخشش ماشاریپوف و اورونوف
  • بهادری‌جهرمی: در حوزه تسهیلات تکلیفی نگاه دولت روشن است
  • سخنگوی دولت : در دوره‌ای مشق اقتصادی ما دست چهره‌های سیاسی بود / نگاه دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه آن عزیزان سیاسی نیست
  • بهادری جهرمی: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد
  • رئیسی: منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم | به اینجا آمدم تا بگویم دختر یعنی...
  • نگاه دولت به مسائل اقتصادی تخصصی است نه سیاسی
  • بهادری جهرمی: نتیجه مدیریت اقتصادیِ سیاسیون رشد ۴۲ درصدی نقدینگی بود
  • نگاه دولت به مسائل اقتصادی صرفا تخصصی است نه سیاسی
  • سرباز ژاپنی که تا ۲۹ سال پس از پایان جنگ جهانی تسلیم نشد / شیر و یوزپلنگ‌های پسر صدام حسین / پنج فعالیت بشری که از فضا دیده می‌شود / مارچ ۸۱۱، سلطان فرمول یک
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران